Спортни съоръжения от архитектурно студио Ast

Проектирането на спортни съоръжения е специфична дейност. Архитектът трябва да се съобрази с изискванията на играта, бюджетът, пространството, с което разполага, брой посетители. Задължително е да помисли за удобството на играчите и обслужващия персонал на спортното съоръжение, когато проектира съблекалните, тренировъчните зали, баните, без да пренебрегва удобството на зрителите – достатъчна видимост към игралното поле, удобни седалки, заведения, тоалетни.

В заивисимост от това за какъв спорт става въпрос трябва да се помисли за типа спортна настилка. Ако спортното съоръжение е открито, се обръща специално внимание на отводняването на игралното поле. 

Освен архитектурните планове, са необходими проекти за екстериорен дизайн, интериорен дизайн, работа с ландшафтни архитекти, инженери, отговарящи за ел. инсталацията, отоплението, вентилацията, водопроводната система. 

Спортното съоръжение трябва да отговаря на определени изисквания за безопасност и при проектирането и строежа му да са спазени всички законови изисквания. 

Архитектурно студио Ast има опит в проектирането и изграждането на различни видове спортни съоръжения – спортни комплекси, картинг писти, etc.

В процеса на работа по тези проекти екипът му е изградил стабилни партньорства с множество подизпълнители и познава всички законови стъпки за проектиране на едно спортно съоръжение. 

Това ви гарантира, че:

Част от нашите проекти:

След като всички проекти са одобрени от вас, необходимата документация е събрана и е получено разрешение за строеж, членове на екипа на Ast могат да консултират и управляват строителния процес. Дейност, която може да ви отнеме много време, а и вероятно ще ви затрудни, ако нямате необходимите познания и опит. 

Проектирането и изграждането на спортно съоръжение е сериозна инвестиция. Важно е да поверите работата на професионалисти с опит, които могат да съкратят времето за изпълнение, без това да навреди на качеството.