Музей в Маями

Проектът „Маями Музей” е създаден, за да разкаже една история. История за хора, избрали живота на емигранта, в търсене на по-добро бъдеще. Надеждата за бъдеще ражда истории.

 Следва дълга разходка по моста.  Издига те бавно над земята, над претъпкан плаж в самия край на оцеляването. Води те ярка струя светлина и надежда за нова възможност.

Хоризонт. Плаж. Тълпа от хора . Къпане в слънчеви лъчи, те държи прав, поддържа те жив. Само напред и пътят те води към едно събитие в тъмен подземен БУНКЕР. Ти остави слънцето на палубата, някъде далеч, по-горе.  Току що премина точката, от която няма връщане. Постоянна илюстративна изложба в мрака на подземния свят последователно разказва хиляди истории – истории за болка и мъка, истории за смелост и любов , истории за човешки граници и надежди. Ще ги чуеш ли? Ще ги разбереш ли? Преживей го – пътят на емиграцията.  Край…

Подводно кафене с изглед към океанските дълбини се разгръща в края , за да почувстваш тегобата на емигранта, за да помислиш. Изведнъж ярка дневна светлина идва войнствено от горе и стръмна стълба свети в центъра на водопада от лъчи. Води ви нагоре, води те напред, бавно. Отново на палубата.
Просто седни на ръба на палубата и се вгледай в кристалните води на океана …

ЯСЕН ХОРИЗОНТ ЛИ ВИЖДАШ?